ACTUALITATE 29 martie 2012

Bogdan Alexe din Sfântu Gheorghe este campion Mondial la Karate

de Székely Emőke | 117 vizualizări

Sportivul este elev la Şcoala Generală „Váradi József” şi membru al Clubului Shoto-Team.

Membru al Clubului Shoto-Team din Sfântu Gheorghe, Bogdan Alexe a reușit să cucerească medalia de aur la Campionatele Mondiale de Karate de la Istanbul.

Antrenorii Préda Csaba și Vass Hunor au catalogat succesul sportivului ca fiind unul de excepție, istoric pentru acest club, Bogdan fiind primul membru Shoto-Team care câștigă titlul suprem la mondiale. Nu este de neglijat nici faptul că membrii clubului au mai cucerit și două medalii de bronz prin Veres Boglárka și Vass Hunor.

Cei mai buni din mii de sportivi

Campionatele Mondiale de Karate au adus la Istanbul un număr de 2.226 de sportivi din 31 de țări. Delegația României a numărat cinci membri Shoto-Team: Bogdan Alexe, Krizbai Csaba, Veres Boglárka, Veres László și Vass Hunor, antrenați de Préda Csaba și Vass Hunor. Acesta din urmă spune că adevăratele confruntări spectaculoase au avut loc în ultima zi a competiției, când s-au întrecut seniorii, dar nici luptele cadeților nu au fost lipsite de suspans.

Traseul lui Bogdan

Bogdan Alexe a început șirul partidelor împotriva unui sportiv din Turcia, fost campion mondial. Acesta a fost puternic susținut și de publicul de acasă, astfel victoria lui Bogdan este și mai valoroasă. A urmat un adversar din Azerbaidjan, apoi unul din Kazahstan. Prin victorii Bogdan a ajuns în finală, unde s-a luptat cu un sportiv agresiv din Georgia. Antrenorii i-au ales o tactică bună, Bogdan și-a făcut treaba,  câștigând astfel medalia de aur .

Cine este Bogdan Alexe

Sportivul s-a născut pe data de 5 mai 1997 la Sfântu Gheorghe. Provine dintr-o familie de foști sportivi, mama lui a jucat handbal, iar tatăl hochei. Familia petrece mult timp în aer liber, sunt iubitori ai drumețiilor pe munte, așadar Bogdan a învățat de mic ce înseamnă să faci sport. A fost atras de artele marțiale, a început să practice karate cu opt ani în urmă. În anul 2008 a devenit campion național la Reghin, dar a urcat pe podium și la alte concursuri destinate copiilor. Este membru al Shoto-Team Sfântu Gheorghe din anul 2009, iar munca depusă de el și de antrenorii Préda Csaba și Vass Hunor a dat roade, întrucât Bogdan este la ora actuală cel mai bun din lume la categoria lui.

Ce au făcut ceilalți?

Clubul este mândru și de evoluția celorlalți sportivi. Primii au intrat în luptă Veres László și Krizbai Csaba, ei fiind învinși în primele partide. Paralel a avut loc și concursul fetelor, unde Veres Boglárka s-a impus categoric cu scorul de 8-0 în fața unei sportive din Tadjikistan, reușind astfel să intre în semifinale. Boglárka a fost învinsă în semifinală de o sportivă din Turcia, astfel bronzul i-a revenit sportivei din Sfântu Gheorghe. Vass Hunor a intrat în concurs știind că Shoto-Team are deja un campion mondial. El spune că niciodată nu s-a luptat atât de degajat. Hunor a câștigat împotriva unui sportiv din Georgia și unul din Bosnia, apoi un alt georgian l-a oprit în lupta spre titlu, Hunor câștigând medalia de bronz.

Cu gura până la urechi

Membrii Shoto-Team sunt mulțumiți de rezultatele obținute în Turcia, zâmbesc continuu, dar știu că viața merge mai departe, se antrenează în continuare, pentru că a menține aceste rezultate este la fel de greu ca și obținerea lor. Sportivii le mulțumesc sponsorilor, părinților și Consiliului Local Sfântu Gheorghe pentru sprijinul acordat.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.