ACTUALITATE 15 iunie 2009

Banchet terminat la spital

de Covasna Media | 799 vizualizări
Câţiva tineri din Sfântu-Gheorghe au ajuns la spital acuzând indigestie şi greţuri

Direcţia de Sănătate Publică Covasna (DSP) a realizat o serie de controale şi a dispus efectuarea unor analize după ce câţiva tineri de la un liceu din Sfântu-Gheorghe s-au prezentat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean acuzând indigestie şi greţuri în urma participării la banchetul de terminare a liceului. Potrivit dr. Deme Judith, 8 persoane care au participat la banchet s-au prezentat la Spital cu

Câţiva tineri din Sfântu-Gheorghe au ajuns la spital acuzând indigestie şi greţuri

Direcţia de Sănătate Publică Covasna (DSP) a realizat o serie de controale şi a dispus efectuarea unor analize după ce câţiva tineri de la un liceu din Sfântu-Gheorghe s-au prezentat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean acuzând indigestie şi greţuri în urma participării la banchetul de terminare a liceului.

Potrivit dr. Deme Judith, 8 persoane care au participat la banchet s-au prezentat la Spital cu stări de rău, indigestie, iar 3 dintre aceştia au fost trataţi pentru deshidratare ca urmare a manifestărilor bolii. Ulterior, starea lor s-a ameliorat şi au fost lăsaţi acasă.

Restaurnatul era în regulă

„Luni vom avea rezultatul bacteriologic şi al coproculturii, deocamdată rezultatul nu este concludent, ştim că au fost la acelaşi banchet şi au consumat aceleaşi alimente, dar produsele alimentare servite la restaurant aveau certificat de valabilitate, calitate, erau servite din sursă igienică, nu au fost găsite nereguli nici la controlul surpriză, angajaţii aveau certificatele de sănătate în regulă, nu prea coincid lucrurile“, a spus dr. Deme.

Prima serie de analize realizată nu a scos la iveală vreo problemă a mâncării, iar rezultatele de la al doilea set de analize vor fi terminate în cursul zilei de astăzi.

Băutura, adusă „de acasă“

Conducerea restaurantului nea declarat că toate produsele care au fost servite la masa banchetului erau proaspete, unele fiind cumpărate chiar cu o zi înainte. În schimb, băutura fusese adusă de acasă de particpanţii care, spune sursa citată, veniseră de acasă cu sticle de doi litri de whisky, pet-uri de vin şi răcoritoare, iar unii dintre cei care s-au dus ulterior la spital au fost văzuţi consumând shot-uri de tequilla şi alte băuturi alcoolice.

„De la banchet au plecat direct la şcoală şi cine ştie la ce oră au ajuns acasă, au mai mâncat în alt loc, toată băutura au adus-o ei, de la noi au primit cele două feluri de mâncare, o cafea, apă minerală şi 50 de ml de cognac, iar la 3 jumătate dimineaţa cremwurştii cumpăraţi cu o zi înainte. La banchetul de cu o seară-două înainte au consumat carne din acelaşi lot şi nu a păţit nimeni nimic“, a spus reprezentantul restaurantului. Tot el spune că foarte mulţi din cei care veniseră la chef s-au perindat mai tot banchetul şi în alte locaţii, baruri sau fast-food-uri, revenind în diverse momente ale serii.

Grupul care a participat la banchetul respectiv număra în jur de 160 de persoane, fiind vorba despre un banchet de final de liceu al unei unităţi şcolare din municipiul Sfântu-Gheorghe.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Ariel, 15 iunie 2009
Da, dom'le, si eu mananc acolo aproape zilnic, si uite ca fara techila nu se ajunge la Sectia ATI a Spitalului Judetean...
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.