ACTUALITATE 2 noiembrie 2012

Banca de timp „Ecou” şi-a lansat catalogul de produse

de Agerpres | 284 vizualizări

Asociaţia de tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe, care a iniţiat luna trecută proiectul „Banca de timp” menit să impulsioneze voluntariatul în rândul tinerilor, a lansat catalogul produselor pe care aceştia le pot obţine în schimbul muncii lor.

Printre produsele oferite se numără abonamente la ziarele locale, calendare ortodoxe, bilete de intrare la Muzeul Spiritualităţii Româneşti, la Muzeul Naţional Secuiesc, precum şi la cele aflate în subordine, respectiv la Muzeul breslelor din Târgu Secuiesc, Muzeul etnografic în aer liber „Haszmann Pal” din Cernat, Muzeul etnografic ceangăiesc din Zăbala şi Muzeul Depresiunii Baraolt. De asemenea, tinerilor li se oferă posibilitatea de a „închiria” sălile de sport ale liceelor „Székely Mikó”, „Mihai Viteazul”, „Nicolae Colan” şi „Mikes Kelemen” unde pot practica baschet, ping-pong şi fitness.

Fiecare produs este cotat cu un anumit număr de puncte şi poate fi achiziţionat pe baza punctelor obţinute de tineri în urma acţiunilor de voluntariat la care participă. Spre exemplu, un bilet la muzeu se poate obţine cu 3-5 puncte, dar pentru închirierea unei săli de sport e nevoie de circa 50 de puncte, însă în acest caz se acceptă cumularea punctelor mai multor voluntari.

„Prin acest proiect urmărim să stimulăm voluntariatul. Vrem ca voluntarii să ajute comunitatea, iar comunitatea să stimuleze şi să-i recompenseze într-un fel pentru munca lor”, a declarat preşedintele asociaţiei, Alexandru Ujvarosi.

„Banca de timp” se adresează nu doar tinerilor, ci şi firmelor, organizaţiilor sau instituţiilor care au nevoie de voluntari pentru diverse proiecte.

„Dacă au nevoie de voluntari pentru organizarea unui eveniment pot accesa 'Banca de timp'. Astfel, nu trebuie să mai piardă timp şi energie cu căutarea voluntarilor, cu pregătirea şi motivarea lor pentru că îi găsesc aici. Toată lumea are de câştigat”, a spus Suzana Lupoian, coordonatorul programului.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare pe site-ul asociaţiei www.bdtecou.wordpress.com sau pe pagina www.facebook.com/bdtecou, unde pot fi găsite şi formularele de înscriere.

Asociaţia de tineret „Ecou” din Sfântu Gheorghe s-a implicat în ultimii ani şi în alte proiecte, cum ar fi „Seri albastre”, „Verde pentru cultură”, „Căldură pentru copii”, „Povestea din Ajun”, turneul „In memoriam Pavarotti”, Saint George City of Debate şi concertele de la Sfântu Gheorghe ale sopranei Felicia Filip şi maestrului Gheorghe Zamfir.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.