ACTUALITATE 11 iunie 2015

Azilul de bătrâni de la Lemnia, amendat de Protecţia Consumatorilor

de Mirela Cara | 978 vizualizări

Articolele publicate în din mass-media locală cu privire la existența unor nereguli la Complexul Medico-Social pentru vârstnici cu boli cronice din comuna Lemnia au tras un semnal de alarmă pentru CJPC Covasna, care în ziua de 3 iunie a trimis acolo o echipă de control.

În urma verificărilor făcute, fundaţia care administrează acest complex a fost sancţionată contravenţional cu suma de 3.000 lei şi un avertisment. Între abaterile constatate de inspectorii CJPC Covasna se regăsesc: produse cu data limită de consum depăşită; produse fără elemente de informare/identificare obligatorii; produse fără informaţii traduse în limba română; neinformarea consumatorilor asupra Regulamentului de Ordine Interioară; meniul zilei afişat în limba maghiară, fără a se specifica gramajul porţiilor de mâncare.

CJPC Covasna informează că, la complexul pentru vârstnici de la Lemnia, au mai fost constatate și abateri de la normele de igienă și sănătate publică. Astfel, s-a constatat că bătrânii, majoritatea suferind de diferite boli cronice, erau serviţi în farfurii şi căni de porţelan ciobite (28 buc.), iar instrumentarul de bucătărie, respectiv spumiera și polonicul, aveau smalţul sărit şi prezentau urme de rugină. Mai mult decât atât, soluția antiseptică dezinfectant, folosită pentru curățarea veselei, avea un termen de garanție depășit încă din luna iulie a anului trecut.

Rezultatele verificărilor efectuate de CJPC Covasna nu corespund cu cele care ne-au fost comunicate de Directorul DSP, Ágoston László, care în ziua de 29 mai a precizat pentru ziarul nostru că echipa DSP trimisă la fața locului a constatat că în azilul din Lemnia, condițiile igienice sunt foarte bune, dotarea este corespunzătoare, iar personalul are fișele medicale în ordine.

Din acest motiv, CJPC Covasna a sesizat Instituţia Prefectului judeţului Covasna cu privire la neregulile nesemnalate de DSP Covasna în cazul Căminului de bătrâni din Lemnia.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
lili, 12 iunie 2015
Intrebare: care minte??! Minciuni, minciuni, oamenii striga dupa ajutor, iar institutiile statului MINT si MINT, acoperind-se unele pe altele! De cate ori au fost inainte de scandal cei de la PC citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.