ACTUALITATE 9 februarie 2022

Aproape 110 amenzi pentru viteză date de polițiștii covăsneni la finalul săptămânii trecute

de Covasna Media | 896 vizualizări

Polițiștii covăsneni acționează pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, precum și pentru conștientizarea de către participanții la trafic, a riscurilor  la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. 

Astfel, în perioada 4 – 6 februarie a.c., polițiștii covăsneni au desfăşurat acţiuni zilnice pentru reducerea riscului rutier, pe întreaga reţea de drumuri din zona de competenţă, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Scopul principal al activităților desfășurate de polițiști a fost asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier.

În perioada de referință, în urma activităților desfășurate, polițiștii covăsneni au aplicat 227 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației privind circulația pe drumurile publice, dintre care 109 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 17 permise de conducere și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Polițiștii vor continua să acționeze pe drumurile din județul Covasna în pentru prevenirea oricăror evenimente negative în trafic. 

Pentru siguranța tuturor participanților la trafic și având în vedere condițiile meteorologice specifice sezonului rece, poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

Reiterăm faptul că atunci când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheață, zăpadă, etc. ori când vizibilitatea este sub 100 m în condiții de ceață, ploi torențiale, ninsori abundente, conducătorii de vehicule sunt obligați să circule cu o viteză care să nu depășească 30 km/h în localități și 50 km/h în afara localității

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie să folosiți frâna de motor. În niciun caz nu trebuie să bruscați comenzile.

Păstrați, în mers, o distanţă suficientă față de vehiculele din fața dumneavoastră pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În cazul în care rămâneți în pană, activați instalațiile de semnalizare a avariilor și așezați triunghiurile de presemnalizare.

Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
reluc reluc, 13 februarie 2022
Ce harnici sunt politistii covasnani . Nu va e rusine sa va laudati cu acest lucru ? Eucred ca sunteti niste lepre.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.