ACTUALITATE 4 mai 2012

Antal Arpad (UDMR): „Ponta se joacă cu focul!”

de Agerpres | 89 vizualizări

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, consideră că abrogarea HG privind înfiinţarea liniei cu predare în limba maghiară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş va “da apă la moară” radicalilor maghiari şi, implicit, va conduce la radicalizarea UDMR.

Antal Arpad, care este şi primar al municipiului Sfântu Gheorghe, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că anularea acestei hotărâri de Guvern ar reprezenta un gest de “imaturitate politică” din partea liderilor USL şi ar crea tensiuni în Transilvania.

“Dacă s-ar materializa această intenţie (...) se va crea un precedent periculos, pentru că ar fi pentru prima dată în 22 de ani când s-ar retrage comunităţii maghiare un drept câştigat. Cred că o asemenea decizie ar crea tensiuni în Transilvania şi ar fi o imaturitate politică a liderilor USL. Această intenţie dovedeşte că cele două partide (PSD şi PNL - n.r) nu au o imagine reală şi nu cunosc psihologia comunităţii maghiare”, a declarat Antal Arpad.

Acesta a mai adăugat că abrogarea HG “ar da apă la moară radicalilor maghiari” şi ar conduce şi la radicalizarea UDMR, care până acum s-a bazat pe “dialog, parteneriat şi compromisuri”.

“Nu ar fi bine nici pentru comunitatea maghiară, nici pentru relaţiile interetnice şi nici pentru România. Ponta se joacă cu focul!”, a conchis liderul UDMR.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat recent că una dintre priorităţile absolute ale Cabinetului Ponta este anularea hotărârii de Guvern prin care se înfiinţează o linie în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.

“Cred că în prima şedinţă de guvern una dintre măsurile care vor fi adoptate va fi anularea acelei hotărâri privitoare la UMF Târgu Mureş, este o prioritate absolută, pentru că noi nu suntem nici caraghioşi, nici nu glumim. Noi am socotit că este o chestiune pentru care merită să plece un guvern, una din cele trei pentru care am făcut moţiunea de cenzură”, a declarat Antonescu.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, 6 mai 2012
Sunt de acord cu ''Vasi'' ! Cu totii stim scopul final pe care il urmareste UDMR-ul asa ca nu ne mai luati de naivi !Unde in lumea asta minoritatea are atatea drepturi ca cea maghiara din Romania ? citeste integral
, 4 mai 2012
Cu focul v-ati jucat voi timp de 22 ani.Era si timpu sa vina cineva la putere,cineva cu coloana vertebrala care sa va zica si voua NU.Prin faptul ca se creaza un precedent iar e un lucru bun,poate asa citeste integral
, 4 mai 2012
CE VORBESTI BACSI?DAR TU DE CAND TE TOT JOCI CU FOCUL?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.