ACTUALITATE 17 ianuarie 2013

Antal Árpád despre prefectul Codrin Munteanu: „Să spună clar, ca să poată răspunde penal”

de Monica Vrânceanu | 145 vizualizări

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a făcut un apel public către prefectul Codrin Munteanu, solicitându-i acestuia să fie clar în declarațiile sale pe viitor și să nu mai lase loc interpretărilor.

Totul a pornit de la o remarcă recentă a prefectului Munteanu, care întrebat într-o conferință de presă dacă a analizat proiectele europene ale Primăriei Sfântu Gheorghe, a declarat că cele realizate de Programul Operațional Regional (POR) au fost întocmite de către firma SC Prod Ax SRL. Prefectul s-a abținut de la a comenta mai mult, însă imediat pe Internet au apărut postări care arătau că primarul s-ar afla în conflict de interese, prin prisma unor relații personale.

În context, primarul Antal Árpád a declarat ieri că i se pare „jenant” ca prefectul, care are la dispoziție posibilitatea de a contacta instituțiile statului, să recurgă la astfel de declarații în loc să se adreseze respectivelor instituții, dacă are nelămuriri.

„Cred că nu mai e nimeni atât de naiv încât să nu-și fi dat seama că prefectul Codrin Munteanu face echipă cu un anumit cetățean care ne tot adresează petiții, că ei doi sunt „o instituție”. Dar prefectul să spună clar ce are de spus, ca să i se poată răspunde clar, căci m-am săturat să tot dea declarații interpretabile. Să spună clar, ca să poată răspune penal. Am fost reclamat la toate instituțiile – la ANI, la Antifraudă, mi s-au făcut controale, s-a văzut că nu am făcut nimic ilegal. Dar dacă va continua, vom ajunge în instanță”, a declarat Antal Árpád.

Astfel, primarul a ținut să sublinieze faptul că firma omului de afaceri Zakarias Attila, SC Prod AX SRL, a încheiat contractele cu Primăria pentru respectivele proiecte încă din 2008, când în fotoliul de primar se afla altcineva și nici Antal Árpád nu avea atunci vreo relație cu omul de afaceri.

„Am toate documentele necesare să dovedesc ce spun, am hârtiile de la verificările care mi s-au făcut. Ceea ce face un anumit cetățean care tot trimite petiții și solicitări chiar nu mă deranjează, e o poveste veche. Dar e deranjant că prefectul, un reprezentant al Statului, face așa ceva”, a mai spus Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, 18 ianuarie 2013
Cum se numeste firma "socrului "dumitale domnule primar ?Cu firma aceea de cati ani faceti afaceri pe bani publici ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.