ACTUALITATE 19 octombrie 2010

Ajutoarele UE au ajuns și la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 65 vizualizări
Primăria Oraşului Întorsura Buzăului a început ieri distribuirea de ajutoare cu alimente de bază venite printr-un program al Guvernului, susținut de Uniunea Europeană (UE). Depozitul din incinta Casei de Cultură Orășenești, ales ca locație pentru distribuirea alimentelor, a fost luat cu asalt încă de dimineață de către întorsurenii nevoiași. La Întorsura Buzăului au ajuns 15.600 kg de făină de grâu tip 650, 3.936 kg de paste

Primăria Oraşului Întorsura Buzăului a început ieri distribuirea de ajutoare cu alimente de bază venite printr-un program al Guvernului, susținut de Uniunea Europeană (UE). Depozitul din incinta Casei de Cultură Orășenești, ales ca locație pentru distribuirea alimentelor, a fost luat cu asalt încă de dimineață de către întorsurenii nevoiași.

La Întorsura Buzăului au ajuns 15.600 kg de făină de grâu tip 650, 3.936 kg de paste făinoase şi 1.429 kg de zahăr alb, categoria a II-a.

Alimentele vor fi distribuite către beneficiarii de ajutoare sociale, pensionarii cu venituri sub 400 de lei, şomerii, persoanele cu handicap grav şi/sau accentuat și copiii neinstituţionalizaţi.

Pentru a intra în posesia ajutoarelor, oamenii trebuie să se prezinte la punctul de distribuție doar cu cartea de identitate, listele cu cei cărora li se cuvine acest ajutor existând deja la Primărie.

O persoană beneficiază de ajutor o singură dată şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţine la data distribuirii alimentelor, chiar dacă la acea dată se regăseşte în mai multe dintre categoriile beneficiare.

„Ajută alimentele astea, sunt foarte bune, mai faci o pâine la copii”, spune unul dintre beneficiarii ajutorului, Dumitru Cara. Acesta este completat de Constantin Coleș, care este de părere că ajutorul, deși binevenit, ar mai fi putut cuprinde mălai, ulei și alte alimente necesare, mai ales că iarna se apropie și, odată cu ea, vin sărbătorile.

Primarul orașului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, a declarat că ajutoarele, care ar mai fi trebuit să cuprindă lapte praf, biscuiți și mălai, urmează să fie completate în perioada următoare cu aceste alimente lipsă.

Potrivit datelor existente la Primăria Întorsura Buzăului, de ajutoarele de la UE beneficiază peste o mie de persoane din oraș. Ajutoarele se vor distribui până la epuizarea alimentelor ajunse în oraș, pe principiul „primul sosit, primul servit”, fără a exista o listă a persoanelor cu prioritate.

Andreea Dabija Kelemen

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.