ACTUALITATE 3 martie 2011

Acoperişul Capelei „Învierea Domnului” din Întorsura Buzăului este aproape gata

de Andreea Dabija Kelemen | 37 vizualizări
Lucrările la refacere în totalitate a acoperişului capelei întorsurene „ Învierea Domnului” au început în urmă două săptămâni. La ora actuală structura de lemn şi o parte din turle sunt gata şi se mai lucrează la căpriori, la punerea tuturor laţilor şi la partea din faţă a capelei. Acoperişul necesita urgente reparaţii, acesta fiind în pericol de prăbuşire din cauza grinzilor putrezite şi a infiltraţiilor apei. Conform

Lucrările la refacere în totalitate a acoperişului capelei întorsurene „ Învierea Domnului” au început în urmă două săptămâni. La ora actuală structura de lemn şi o parte din turle sunt gata şi se mai lucrează la căpriori, la punerea tuturor laţilor şi la partea din faţă a capelei.

Acoperişul necesita urgente reparaţii, acesta fiind în pericol de prăbuşire din cauza grinzilor putrezite şi a infiltraţiilor apei. Conform celor opt meşteri care au lucrat zilnic câte 10-11 ore, atât la refacerea Bisercii arse „Sfântul Gheorghe” cât şi acum la capelă, lucrările sunt pe ultima sută de metri.

În funcţie de momentul achiziţionării ţiglei, se preconizeză că până la sfârşitul acestei săptămâni lucrările vor fi complet gata şi vor fi pregătiţi să finalizeze acoperind lăcaşul cu ţiglă apoi vor pune crucile metalice pe cele două turle.

Structura acoperişului a fost în totalitate modificată şi refăcută în stilul românesc maramureşean. Turlele au fost proporţionate în raport cu dimensiunile lăcaşului, astfel zidurile celei din faţă au fost micşorate cu 1,5 metri, iar turla din spate a fost refăcută complet din lemn, conform noului stil adoptat.

„Probleme n-am întâmpinat, Slavă Domnului, ne-a fost uneori mai greu cu frigul... Dar suntem mulţumiţi că totul a descurs conform planurilor, mai e puţin şi punem crucile pe turle”, a spus unul din meşteri.

Materialele necesare, ţigla şi lemnul pentru renovarea acoperişului capelei au fost achiziţionate din fondurile obţinute în urma vânzării locurilor de veci, nu cum se vehicula din banii donaţi pentru reconstruirea Bisericii „Sfântul Gheorghe”.

Părintele Virgil Nicolae a construit Capela „Învierea Domnului” în urmă cu aproximativ 40 de ani. Cu binecuvântarea ÎPS Ioan şi aprobarea consiliului parohial s-a intervenit la schimbarea acoperişului aflat în degradare, în prezent se lucreză doar la refacerea acestuia şi a turlelor, dar pe viitor va fi necesară o renovare a întregii capele.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.