ACTUALITATE 6 martie 2012

Absenteismul şcolar – motiv de replici dure în CL

de Székely Emőke | 62 vizualizări

În primul semestru al anului au fost înregistrate în judeţ 400.000 de absenţe.

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Sfântu Gheorghe de ieri s-a adus în discuție acțiunea de control a barurilor din oraș, demarată de către Poliția Locală. Consilierul local Rodica Pârvan le-a mulțumit celor de la Poliția Locală pentru acest demers și a venit cu o propunere de găsire a unor soluții de combatere a absenteismului, soluții care în privința ei ar trebui să fie găsite de către Primărie și școli, în parteneriat. „400.000 de absențe înregistrate în județ în primul semestru al anului este enorm. Există o categorie de elevi, cea a navetiștilor, care dimineața vin în oraș și merg în baruri, în loc să vină la școală. Problema este prezentă mai ales la liceele industriale și cred că și Primăria ar trebui să acorde o atenție mai deosebită acestei probleme” – a spus Rodica Pârvan.

Primăria nu are soluţii la toate problemele

Replica primarului Antal Árpád a fost una dură, el spunând că s-a săturat ca toate problemele să fie aruncate în ograda Primăriei. „Aș vrea și eu să văd că directorii instituțiilor de învățământ își fac treaba și nu caută soluții la Primărie. Directorii au la dispoziție mai multe metode de a rezolva această situație. Dați-i afară pe acei elevi care nu merg la școală. O posibilă soluție de la Primărie este aceea de a condiționa finanțarea școlilor de absenteism pentru că nu vrem să finanțăm acele școli unde copiii merg la cârciumă și nu la ore” – a spus în replică primarul.

Rodica Pârvan a luat aceste vorbe drept amenințare la adresa ei și a Grupului Școlar Constantin Brâncuși, al cărui director este. „Poate este mai bine dacă fac și eu ca și directorii altor școli, să ascund această problemă sub preș” – spune consilierul.

„Nu am vorbit explicit despre Grupul Școlar Constantin Brâncuși, ci despre toate școlile din oraș. Cred în continuare că soluția este aceea de a-i exmatricula pe cei care nu se duc la școală. Poate dacă directorii dau afară cinci astfel de elevi, alți zece vor învăța minte și nu vor mai chiuli” – a fost replica edilului Antal Árpád.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.