ACTUALITATE 13 aprilie 2010

9.000 de oameni trebuie să-și schimbe actele

de Covasna Media | 1948 vizualizări
Aceștia locuiesc pe cele 20 de străzi din Sfântu-Gheorghe care își vor schimba denumirea în următoarea perioadă 13apr2010-acteSchimbarea a peste 20 de denumiri de străzi din Sfântu Gheorghe presupune nu doar o dezbatere publică pe această temă şi introducerea spre vot în Consiliul Local (CL), ci şi schimbarea cărţilor de identitate pentru cele 9.000 de persoane care locuiesc pe străzile incluse în lista cu denumiri noi. Decizia de schimbare a denumirilor străzilor a fost luată de către municipalitate fără a face, în prealabil, un calcul în ceea ce priveşte numărul locuitorilor care vor fi afectaţi de aceasta, însă încă de la momentul pornirii discuţiilor în acest sens - în urmă cu câteva săptămâni, primarul Antal Arpad a dat asigurări că buzunarele cetăţenilor nu vor fi afectate.

Aceștia locuiesc pe cele 20 de străzi din Sfântu-Gheorghe care își vor schimba denumirea în următoarea perioadă

13apr2010-acteSchimbarea a peste 20 de denumiri de străzi din Sfântu Gheorghe presupune nu doar o dezbatere publică pe această temă şi introducerea spre vot în Consiliul Local (CL), ci şi schimbarea cărţilor de identitate pentru cele 9.000 de persoane care locuiesc pe străzile incluse în lista cu denumiri noi.

Decizia de schimbare a denumirilor străzilor a fost luată de către municipalitate fără a face, în prealabil, un calcul în ceea ce priveşte numărul locuitorilor care vor fi afectaţi de aceasta, însă încă de la momentul pornirii discuţiilor în acest sens - în urmă cu câteva săptămâni, primarul Antal Arpad a dat asigurări că buzunarele cetăţenilor nu vor fi afectate.

Materiale gratuite de la Bucureşti

Mai mult, primarul susţine că nici bugetul local nu va suporta cheltuielile legate de schimbarea actelor de identitate; astfel, edilul arată că „în condiţii normale, pentru cartea de identitate trebuie să se plătească patru lei pentru timbru judiciar şi şapte lei pentru crearea efectivă a acesteia, aceste taxe fiind şterse de către administraţia locală, în cazul schimburilor de acte datorate modificării numelor străzilor”.

„Nu va costa nimic acest proces de schimbare a actelor. Nu vom angaja personal în plus faţă de cel pe care-l avem şi care se va descurca fără cheltuieli materiale în plus.

Cei 11 lei pentru cartea de identitate sunt bani care ar veni la primărie - practic, cardurile din plexid le primim gratuit de la Bucureşti, iar restul - toate veniturile - 11 lei, ar veni către Primărie, însă acum nu vor mai fi nici venituri, nici cheltuieli. Nu vom avea nici noi şi nici oamenii cheltuieli materiale cu această procedură“, a mai explicat primarul Antal.

Primarul a ţinut să atragă atenţia că schimbarea denumirilor de străzi nu afectează decât cărţile de identitate, căci alte acte - precum paşapoartele, permisele de conducere sau cărţile funciare nu includ adresa posesorului.

Procesul de schimbare a denumirilor a peste 20 de străzi din Sfântu Gheorghe a fost iniţiat de primarul Antal Arpad, pe motiv că multe dintre străzile oraşului nu mai sunt actuale - fiind de factură comunistă (de ex. străzi precum Viitorului, Făcliei sau Avântului) sau nu au nicio legătură cu oraşul (de ex. strada Horia, Cloşca şi Crişan). Cu acceaşi ocazie, primarul a pregătit şi împărţirea Bulevardului 1 Decembrie 1918 - această denumire va fi împărţită cu alte două denumiri: Mihai Eminescu şi Petofi Sandor, bulevardul urmând, practic, să se împartă în trei părţi distincte din punctul de vedere al denumirii.

Monica Vajna

Teme articol: străzi acte denumire
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 28

Adaugă comentariu
hu, 17 aprilie 2010
pita-gora:bai tu iar vorbesti ne intrebat. sssssssssssssssssssssssssssssssssssssst.OK.
MIHAI, 16 aprilie 2010
Inca ceva:daca tot a facut atatea fabrici,dece nu s-a dus sa lucreze in careva dintre ele dupa ce a pierdut alegerile.Iti spun eu :e mai usor sa tyraiesti pe spinarea altora.
MIHAI, 16 aprilie 2010
NU le-a facut fostu primar draga obliel,si astea sunt doar 4(patru)nu 8-10 cum ai scris mai sus.Stii tu cumva cum se lucreaza in acele fabrici de confectii?Ca robotii dragutule.Pe unele femei le-a citeste integral
oblio, 16 aprilie 2010
Catre Mihai: 4 fabrici de confectii (numarand pe aia mai mari), Rambox,(in rest mai gasesti tu, ca se mai fac cutii din plastic, materiale de izolare, jucarii, ambalaje, etc)
Janos Iuhas, 16 aprilie 2010
Aşa vor atăta străzi în Sfâtu Ghorghe: http://irock.ro/wp-content/gallery/stupid/schimbare_de_sex.jpg :D
Dany, 16 aprilie 2010
@primar_la_hetea,am zis bine "neurologic",poate au inceput sa-i umble Domnului Primar Antal A. piticii pe ceier!!!!
MIHAI, 15 aprilie 2010
Ce se plombeaza arpika? poate dintii tai.ce se face cu gurile de canal,te intreb eu,nu sunt mai bime facute ca sele vechi?apropo oblio,care sunt acele multe fabrici,8-10?macar unul sa-mi spui pe care citeste integral
oblio, 15 aprilie 2010
In timpul lui Almos a fost construit vreo 8-10 fabrici, care functioneza si acum. Sa vedem locurile de munca si fabricile in mandatul actual. :))
arpi, 15 aprilie 2010
Apropo Mihai poate sint m-ai secui decit esi tu.
arpi, 15 aprilie 2010
Da Mihai, sa inteleg ca esti multumit cu sitoatia actuala si majoritatea o duc din ce ince mai bine, sau toti sintem niste lenesi care asteptam cu mina intinsa. Pe Albert Almos nu l-am votat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.