ACTUALITATE 7 iulie 2010

12.000 de doze de vaccin anti TBC pentru bebeluși

de Covasna Media | 46 vizualizări
Un număr de 12.000 de doze de vaccin BCG pentru bebeluși a fost repartizat zilele trecute județului nostru și vor fi utilizate pentru toți bebelușii născuți și nevaccinați, cât și pentru cei care vor veni pe lume anul acesta și chiar mai încolo. În total trebuie vaccinați aproape 900 de bebeluși născuți în județ în ultima perioadă și rămași nevaccinați, dar dozele primite vor ajunge pentru mult mai mulți.

Un număr de 12.000 de doze de vaccin BCG pentru bebeluși a fost repartizat zilele trecute județului nostru și vor fi utilizate pentru toți bebelușii născuți și nevaccinați, cât și pentru cei care vor veni pe lume anul acesta și chiar mai încolo.

În total trebuie vaccinați aproape 900 de bebeluși născuți în județ în ultima perioadă și rămași nevaccinați, dar dozele primite vor ajunge pentru mult mai mulți.

La nivel național, Ministerul Sănătății a achiziționat cu ajutorul Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) un milion de doze de vaccin anti-tuberculoză, care au costat peste 81.730 de dolari. Astfel că, începând din luna iulie, la nivel național a început recuperarea la vaccinare a celor aproximativ 60 000 de nou-născuți din perioada februarie – iunie 2010.

Problemele cu lipsa acestui vaccin au apărut la începutul anului când producătorul român de vaccin BCG, inclus în calendarul național de imunizare, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino nu a mai primit autorizație de producție.

Ana Sidon

Sursa foto: badpolitics.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.