ACTUALITATE 21 septembrie 2010

11 concurenţi la „Miss Faţada”

de Ana Sidon | 60 vizualizări
Concluziile vor fi prezentate în cadrul ședinţei din luna octombrie Un număr de 11 proprietari de case și-au înscris imobilele în concursul de fațade inițiat de municipalitatea Sfântu-Gheorghe în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional. Înscrierea pentru „Miss Fațada” a putut fi făcută până în data de 10 septembrie, iar conform viceprimarului Sztakics Eva la Primărie

Concluziile vor fi prezentate în cadrul ședinţei din luna octombrie

Un număr de 11 proprietari de case și-au înscris imobilele în concursul de fațade inițiat de municipalitatea Sfântu-Gheorghe în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional.

Înscrierea pentru „Miss Fațada” a putut fi făcută până în data de 10 septembrie, iar conform viceprimarului Sztakics Eva la Primărie au fost depuse 11 dosare. Evaluarea caselor a avut loc chiar ieri, urmând ca cel mai probabil dezbaterea pe această temă să aibă loc în cadrul ședinței din luna octombrie.

Concursul are loc cu ocazia şi sub egida „Zilelor Europene ale Patrimoniului 2010”, sub denumirea “Faţade îngrijite, restaurări de faţade exemplare”, prin care primii patru câștigători vor primi câte 2.500 de lei.

La competiţia faţadelor se puteau înscrie proprietarii (persoane fizice şi juridice) imobilelor situate pe teritoriul administrativ al municipiului Sf. Gheorghe, construite înainte de anul 1940.

Acestea trebuie să fie întreţinute, reabilitate, să respecte prevederile urbanistice, de asemenea se urmărește armonia arhitecturală care corespunde atmosferei locale tradiţionale, originalitatea ferestrelor și a ancadramentelor, decoraţiunile din jurul lor, culoarea vopselei să fie discretă și nu stridentă, învelitoarea acoperişului să fie din ţiglă ceramică de culoarea tradiţională, roşie-brună sau după caz şindrilă, iar la nivelul faţadelor şi a soclului să nu fie folosite placaje ceramice sau de piatră. Și mediul ambiant a fost punctat de comisia de specialitate, iar împrejmuirea să fie realizată din materiale tradiţionale, respectând legislaţiile în vigoare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.