ACTUALITATE 24 iulie 2012

„Votează legal!” Campania continuă în Covasna

de Covasna Media | 57 vizualizări

Au rămas doar câteva zile până la referendumul din 29 iulie pentru demiterea Preşedintelui României.

În vederea prevenirii încălcării legii, în scopul informării şi conştientizării covăsnenilor cu drept de vot asupra riscurilor pe care şi le-ar putea asuma prin încălcarea legislaţiei incidente, structurile M.A.I. din judeţ îşi intensifică în această săptămână eforturile în cadrul campaniei „Votează legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”.

Astfel, poliţişti, jandarmi şi pompieri covăsneni vor lipi afişe în locuri intens circulate, vizibile în tot judeţul.

De asemenea, ei vor transmite mesajele campaniei la cât mai multe persoane cu drept de vot, înmânându-le pliante informative.

Alături de pliante, forţele participante vor oferi cetăţenilor informaţii referitoare la prevederile legale aplicabile în materie şi le vor atrage atenţia asupra consecinţelor încălcării acesteia.

Asemenea activităţi au fost organizate deja în staţiunea Covasna, unde se află la tratament mai multe mii de persoane.

Forţele participante le-au explicat oamenilor că cei care dau sau primesc mită electorală şi cei care votează de mai multe ori în ziua scrutinului comit infracţiuni şi sunt pasibili de pedeapsa închisorii de la 6 luni la 5 ani. Autorităţile au prevăzut măsuri pentru a depista fraudele electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple si se vor sesiza organele de urmărire penală in cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.

De asemenea, le-au atras atenţia cetăţenilor că fapte precum distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a listelor electorale, a oricăror afişe ori anunţuri de propagandă electorală, afişarea mijloacelor de propagandă electorală în alte locuri decât cele permise potrivit prevederilor legale constituie contravenţii şi se pedepsesc cu amendă cuprinsă între 600 şi 1.000 de lei.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot accesa site-ul www.votlegal.mai.gov.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.