ACTUALITATE 26 iulie 2012

„Votează legal!”

de Covasna Media | 42 vizualizări

Cu doar câteva zile înainte de referendumul din 29 iulie, toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul Covasna şi-au intensificat eforturile în scopul informării şi conştientizării cetăţenilor cu drept de vot.

În această fază, preocuparea structurilor M.A.I. este de a ajunge prin contact direct la cât mai mulţi cetăţeni, de a-i informa, a-i preveni cu privire la  riscurile pe care şi le asumă în cazul nerespectării prevederilor legale.

Poliţiştii, jandarmii şi pompierii covăsneni desfăşoară zilnic acţiuni de informare directă, de distribuire de pliante şi lipire de afişe.

Întrucât cu ocazia referendumului cetăţenii români sunt liberi să-şi exercite dreptul de vot în orice secţie de votare din ţară sau din străinătate, în activitatea de informare, şi luând în calcul faptul că ne aflăm în plin sezon al vacanţelor, concediilor, poliţiştii, jandarmii şi pompierii acţionează cu precădere în zona gărilor, autogărilor, staţiilor de microbuze, dar şi în hoteluri şi baze de tratament frecventate de turişti.

De asemenea, forţele participante le-au adus la cunoştinţă cetăţenilor că împiedicarea prin orice mod a exercitării dreptului la vot constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Campania va continua şi în zilele următoare, inclusiv în ziua referendumului.

Autocarele la control

Polițiștii rutieri vor controla autocarele duminică pentru a depista eventualele cazuri de turism electoral. Purtătorul de cuvânt al IJP Covasna, Andrea Buzsi, atrage atenția asupra faptului că cei care vor vota de mai multe ori pot fi pedepsiți cu închisoarea de la șase luni la cinci ani. Ea a menționat faptul că în decurs de 60 de zile de la data referendumului Biroul Electoral Permanent va aduna toate listele electorale, iar cei care au votat de mai multe ori au șanse ridicate de a fi depistați.

Oamenii legii vor împărți pliante și vor lipi afișe prin care îi îndeamnă pe cetățeni să voteze corect, iar orașul Covasna se va bucura de atenție sporită, întrucât aici au fost înființate cu trei secții de votare mai multe, pentru ca și cei care se află la tratament să poată participa la referendum. În cazul în care cetățenii semnalează nereguli, sunt rugați să sune la 112.

Pentru informaţii suplimentare, cei interesaţi pot accesa site-ul www.votlegal.mai.gov.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.