ACTUALITATE 26 noiembrie 2012

„Vaca defavorizată” la control

de Székely Emőke | 164 vizualizări

Vaca defavorizata la controlInspectorii Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Covasna încep controalele pe teren la subvențiile pentru vaca din zona defavorizată. Directoarea instituției, Angela Negoiță, spune că vor fi controlaţi 5% din totalul fermierilor care beneficiază de această subvenție. „În județul Covasna vor fi controlaţi 439 de fermieri, care au 3.291 de capete de vaci. Controlul va fi făcut deocamdată de două grupuri de inspectori, din decembrie însă li se vor alătura și alți inspectori întrucât acțiunea de control ține până în luna martie a anului viitor” – a declarat directoarea APIA Covasna.

Inspectorii vor controla crotaliile animalelor, pașapoartele, înscrisurile din registrul de mișcare a animalelor și vor inventaria întreaga exploatație a agricultorului. Controalele vor fi anunțate în prealabil, spre deosebire de cele care se fac direct de către experții Uniunii Europene, care pot veni oricând în control. Aceştia din urmă au controlat în ultimele săptămâni mai mulți fermieri din județ care au beneficiat de subvenții pentru teren. La doi agricultori s-au găsit nereguli, iar deocamdată aceste cazuri se cercetează.

Angela Negoiță atrage atenția fermierilor asupra faptului că de anul viitor ei vor fi cei care vor trebui să își întocmească documentația pentru subvenții, așadar vor trebui să vină la APIA cu dosarul pregătit. „Ideal ar fi ca în fiecare comună să existe o persoană care se ocupă cu întocmirea acestor documente și cu delimitarea parcelelor prin GPS” – este de părere directoarea APIA.

Teme articol: vaci control APIA
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.