ACTUALITATE 24 mai 2012

„Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

de Covasna Media | 38 vizualizări

Structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din Covasna continuă activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor în cadrul campaniei “Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Sf. Gheorghe, de la Poliţia Municipiului Tg. Secuiesc şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Covasna au distribuit cetăţenilor din Sf. Gheorghe, Tg. Secuiesc, Vâlcele şi Boroşenu Mare aproximativ 500 de pliante şi afişe care prezintă cetăţenilor principalele informaţii legate de reglementările legale cu privire la campania electorală şi procesul electoral.

Poliţiştii şi jandarmii au vizat locurile aglomerate, pieţe, supermarket-uri, dar şi cetăţenii din mediul rural care nu au acces la foarte multe surse de informare, pentru ca un număr cât mai mare de cetăţeni să beneficieze de informare corectă.

Forţele participante le-au reamintit cetăţenilor eventualele urmări pe care le pot atrage fapte precum distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice alt mod a afişelor ori anunţurilor de propagandă electorală, care constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 600-1.000 lei.

De asemenea, li s-a pus în vedere cetăţenilor că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum şi în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat pentru funcţia de primar, consilier sau de preşedinte al consiliului judeţean, precum şi primirea acestora de către alegători constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Aceeaşi pedeapsă se aplică şi persoanei care votează fără a avea drept de vot ori alegătorului care votează de mai multe ori în ziua alegerilor. Tentativa la aceste două infracţiuni se pedepseşte.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.