ACTUALITATE 16 mai 2012

„Acasă la familia Cioflec”

de Covasna Media | 123 vizualizări

Suita manifestărilor dedicate împlinirii a 130 de ani de la nașterea scriitorului Romulus Cioflec (1882-1955) continuă, în organizarea Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Muzeelor, care în acest an se sărbătorește pentru a 35-a oară, la Casa memorială „Romulus Cioflec” va avea loc astăzi un eveniment cultural intitulat „Acasă la familia Cioflec”. Organizatorii și-au propus ca pe lângă informațiile privind viața și activitatea scriitorului Romulus Cioflec, să ofere lămuriri cu privire la alți membri ai familiei Cioflec, deoarece „scriitorul Romulus Cioflec mai reprezintă încă un destin literar cu multe necunoscute. De asemenea, menţionăm că mulţi dintre membrii familiei Cioflec au constituit repere pe harta culturală a ţării” (Luminița Cornea, Romulus Cioflec – file de monografie, volum în curs de editare).

Evenimentul se va adresa unui public mai puțin familiarizat cu activitatea scriitorului născut la Araci. Sunt invitați, de data aceasta, elevi din clasele primare de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” îndrumați de cadrele didactice Camelia Onofrei, Valeria Păcală și Doina Gheorghincă. După vizitarea Casei memoriale, cu un ghidaj specializat realizat de dr. Luminiţa Cornea, în sala multimedia a muzeului va avea loc un concurs privind viaţa şi activitatea scriitorului, dar şi a altor membri ai familiei Cioflec. Concursul este intitulat „130 de ani de la nașterea scriitorului Romulus Cioflec”. Câștigătorii vor fi premiați cu diplome „Romulus Cioflec”, editate de Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni.

Organizatorii invită cu drag să participe la acest eveniment cultural pe toți cei care nu au vizitat Casa memorială „Romulus Cioflec”, dar și pe toți aceia care sunt interesați de fenomenul cultural în general și de muzeul memorial din Araci, în special. Dorim ca manifestarea de la Araci să fie o întâlnire culturală de suflet cu membrii familiei Cioflec, fără a ține seama de trecerea timpului.

Plecarea spre Araci se va face din faţa Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sf. Gheorghe, joi, ora 10.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.