ACTUALITATE 26 noiembrie 2010

”Gândit pentru bebe” - câștigat de o pensiune

de Monica Vrânceanu | 48 vizualizări
Concursul derulat de Primăria Sfântu-Gheorghe și mămicile din Sfântu Gheorghe, referitor la facilitățile pe care unitățile de alimentație publică le acordă mămicilor și bebelușilor, are un prim câștigător. Câștigătorul acestei inedite competiții care promovează facilitățile oferite bebelușilor sub titulatura ”Gândit pentru bebe” este o pensiune din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, care a amenajat o încăpere specială

Concursul derulat de Primăria Sfântu-Gheorghe și mămicile din Sfântu Gheorghe, referitor la facilitățile pe care unitățile de alimentație publică le acordă mămicilor și bebelușilor, are un prim câștigător.

Câștigătorul acestei inedite competiții care promovează facilitățile oferite bebelușilor sub titulatura ”Gândit pentru bebe” este o pensiune din centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, care a amenajat o încăpere specială pentru mame și bebeluși. În această încăpere mămicile cazate la pensiune pot sta la masă, având la dispoziție diverse obiecte necesare bebelușilor - de la scăunelul în care aceștia sunt așezați pentru a fi hrăniți până la pătuț, bavețele, jucării sau chiar mâncare pentru bebeluși.

”Am pregătit accesorii necesare părinților, fiind vorba în special de mici obiecte care de obicei rămân acasă dar care sunt foarte necesare celor care au bebeluși. Am cumpărat și o gamă de alimente pentru bebeluși și copii, iar investiția nu a fost chiar atât de costisitoare. Am avut cereri în acest sens de la părinți, care voiau o astfel de încăpere pentru copii, așa că a meritat să amenajăm acest loc”, a declarat reprezentantul pensiunii câștigătoare, care va primi ca premiu un autocolant reprezentând o gărgăriță și care atestează preocuparea pentru mămici și bebeluși.

Inițiatoarea proiectului și concursului ”Gândit pentru bebe”, Demeter Eva, a declarat că acesta a prezentat interes pentru mulți dintre agenții economici care activează în domeniul restaurantelor și alimentației publice, tot mai mulți fiind acum interesați de crearea unui spațiu destinat mămicilor cu copii mici sau bebeluși.

Competiția ”Gândit pentru bebe” a început la mijlocul lunii trecute, încercând să impulsioneze agenții economici în a fi mai atenți la nevoile mămicilor și bebelușilor. Mămicile din Sfântu Gheorghe doresc spații fără fum, accesibilitate cu căruciorul, măsuță de înfășat și păturică pentru schimbat scutece (în unitățile de cazare), scăunel de masă, încălzitor de biberoane și mâncare, leagăn sau balansoar, cățărător, căsuță, jucării mai mici, posibilitatea de a apela la un medic pediatru și de a închiria un cărucior sport, marsupiu și portbebe, pătuț de călătorii, țarc pentru copii, cădițe pentru baie și remorcă pentru biciclete. Majoritatea acestor cerințe se adresează în special unităților de cazare, dar mămicile ar dori de exemplu ca magazinele alimentare să aibă și locuri amenajate pentru intrarea cu căruciorul, astfel încât acesta să nu mai trebuiască lăsat la intrarea în magazin.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.