ACTUALITATE 18 mai 2010

Șef brașovean la IJP Covasna

de Covasna Media | 543 vizualizări
Adjunctul IJP Brașov, comisarul șef Ioan Aron, îl înlocuiește pe comisarul șef Corneliu Câmpeanu, pensionat Adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov (IJP), comisarul șef Ioan Aron, a devenit de ieri noul inspector șef al IJP Covasna, învestirea având loc în prezența inspectorului general al Poliției Române, chestorul principal Petre Tobă. Numirea a avut loc în contextul pensionării comisarului șef Corneliu Câmpeanu și are titlu de interimat, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei poziții de către un titular. „Am făcut această propunere și pentru că dl Aron este un ofițer cu o experiență bogată, este recunoscut profesionalismul dovedit până acum, este și din județ limitrof, cunoaște particularitățile și specificul acestei zone și nu în ultimul rând pentru că dânsul coordonează ordinea și siguranța publică la nivelul IJP Brașov, iar creșterea gradului de siguranță al cetățeanului reprezintă o prioritate a Poliției Române, o componentă importantă fiind ordinea și siguranța publică”, a declarat chestorul principal Petre Tobă.

Adjunctul IJP Brașov, comisarul șef Ioan Aron, îl înlocuiește pe comisarul șef Corneliu Câmpeanu, pensionat

Adjunctul Inspectoratului Județean de Poliție Brașov (IJP), comisarul șef Ioan Aron, a devenit de ieri noul inspector șef al IJP Covasna, învestirea având loc în prezența inspectorului general al Poliției Române, chestorul principal Petre Tobă.

Numirea a avut loc în contextul pensionării comisarului șef Corneliu Câmpeanu și are titlu de interimat, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea acestei poziții de către un titular.

„Am făcut această propunere și pentru că dl Aron este un ofițer cu o experiență bogată, este recunoscut profesionalismul dovedit până acum, este și din județ limitrof, cunoaște particularitățile și specificul acestei zone și nu în ultimul rând pentru că dânsul coordonează ordinea și siguranța publică la nivelul IJP Brașov, iar creșterea gradului de siguranță al cetățeanului reprezintă o prioritate a Poliției Române, o componentă importantă fiind ordinea și siguranța publică”, a declarat chestorul principal Petre Tobă.

Câmpeanu, lăudat de Şeful IGPR

Acesta a apreciat ca foarte bună activitatea fostului comisar șef Câmpeanu și a subliniat că el a reușit să păstreze criminalitatea din județ sub media națională și să creeze o echipă managerială eficientă, reușind totodată o bună colaborare cu autoritățile locale.

Întrebat de ce nu a fost luat în considerare un șef din cadrul IJP Covasna sau din județ, șeful Poliției Române a spus că au fost luate în considerare experiența și profesionalismul noului comisar șef.

„I-am cerut d-lui Aron ca pe această perioadă de interimat să ia toate măsurile și liniștea publică, siguranța cetățeanului să fie păstrate la aceleași standarde după părerea mea extrem de ridicate, iar din punctul de vedere al IGPR voi face toate demersurile ca funcția de inspector șef să fie scoasă cât mai curând la concurs”, a mai spus Tobă, cu mențiunea că toți cei care doresc și îndeplinesc condițiile, sunt așteptați să participe la concurs. Acesta ar putea avea loc în aproximativ două săptămâni.

Priveşte înapoi cu mândrie...

Comisarul șef Corneliu Câmpeanu a ieșit la pensie după ce în ultimii doi ani a ocupat funcția de șef al IJP Covasna. El a lucrat în cadrul Inspectoratului în ultimii 27 de ani, fiind anterior numirii ca inspector șef, șeful Poliției Municipale Sfântu-Gheorghe.

„Acum 30 de ani mă pregăteam pentru examenul de admitere în Școala de Ofițeri a Ministerului de Interne, și acum după 30 de ani privesc înapoi cu mândrie, cu mulțumire că am făcut tot ce a depins de mine, am pornit de jos, de la simplu lucrător, ofițer de poliție, am trecut prin toate funcțiile de comandă și mi-am încheiat cariera aici, în acest județ, în calitate de inspector șef. Am învățat multe 30 de ani aici, și tot ce am realizat am realizat aici, nu am lucrat decât aici, cunosc oamenii, am reușit să intru în mediul lor, să ne respectăm atât aici, în calitatea mea oficială de polițist, cât și spectator la meciurile de fotbal, de baschet sau pe stradă”, spune comisarul șef Corneliu Câmpeanu.

Fostul șef al IJP Covasna afirmă că cea mai mare satisfacție este tocmai mersul acesta normal de la ofițer la funcția de inspector șef, faptul că a ieșit la pensie cu câteva luni bune peste vârsta necesară, și faptul că a fost sprijinit și înțeles de inspectorul general, dar cea mai mare mulțumire este respectul din partea comunității, a colegilor cu care a lucrat și a șefilor din toți

acești ani.

„Tot poliţist m-aș face”

„Privesc înapoi cu mândrie, și dacă ar fi să o iau de la capăt, tot polițist m-aș face și tot la IJP Covasna”, a mai spus el. Pe de altă parte, comisarul șef Câmpeanu a spus că IJP Covasna oferă suficiente oportunități pentru a se accede în funcția de insector șef, le ține pumnii colegilor la examen și spune că își dorește să fie un inspector șef de aici.

Comisarul șef Ioan Aron are 51 de ani și se ocupă de Siguranța Publică a mun. Brașov din anul 2005, fiind absolvent al Academiei de Poliției și Universității Babeș Bolyai Cluj, specialziarea Drept. Acesta a declarat că județul Covasna nu îi este străin și că a avut mai multe colaborări cu polițiștii din județ, inclusiv la diferite stagii de pregătire.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 10

Adaugă comentariu
pisi, 14 iulie 2010
Gogutule, poate noul sef IPJ va scoate din birturi pe cand Campeanu va baga in birturi sau va lasa pe acolo sa va faceti 50% din program.Asta-i diferenta dintre " meseriasi "?
Cititor, 14 iulie 2010
gogutu. Nu sunt de acord cu tine in legatura cu dl. Campeanu. Consider ca domnul respectiv in afara efortului depus cand a ridicat salariul nu a facut nimic. (am verificat personal profesionalismul citeste integral
gogutu, 14 iulie 2010
De cand un inspector sef tine criminalitatea "in mana"??? Din cate stiu eu, de lucrat lucreaza talpasii, agentii de rand. La nivelul lui si nici la cateva mai jos nu s-a lucrat niciodata! Eventual citeste integral
MIHAI, 19 mai 2010
Sunt curios daca voi mai vedea bastani de la politie cu valutistii de la piata pentru ca lucreaza impreuna,incaseaza sigur taxe,altfel cum ar functiona si azi,fara plata impozitului la stat.Azta nu e citeste integral
roberta, 19 mai 2010
Cat se bucura comunitatea ca s-a pensionat acest asa zis ofiter de politie Campeanu.In istoria IPJ Covasna nu s-a mai pomenit un asa conducator.Un ghinion care a durat 2 ani. Felicitari citeste integral
roberta, 19 mai 2010
Un nou pensionar, de fapt o prelungire a unei perioade in care nu s-a simtit implicarea acestui ofiter de politie Campeanu.El nu a fost in stare sa-si gestioneze viata personala, dar sa isi gestioneze citeste integral
Janos Iuhas, 19 mai 2010
Pe poliţişti când îi dă afară din sediul care nu mai e al lor?
gigi, 19 mai 2010
Campeanu a reusit sa mentina criminalitatea... mi se pare putin exagerat. Populatia din judet este mai pasnica si putea sa fie oricine seful politiei tot asa era. Doresc d-lui Campeanu sanatate si citeste integral
Cititor, 18 mai 2010
Corect. Dar, înainte de "odihna" ar fi cazul sa preda dosarele rezolvate si nerezolvate...Mai ales ca chestorul Toba s-a implicat (probabil ca nu este foarte bine informat de dosarele deschise de citeste integral
Agache Aurel Dionisie, 18 mai 2010
Într-adevăr o veste foarte bună că şeful IPJ COvasna a ieşit la pensie. Era şi timpul să se odihnească şi să lase Inspectoratul pe mâna celor mai tineri.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.