ACTUALITATE 14 octombrie 2010

Școli ferite de frig

de Monica Vrânceanu | 318 vizualizări
Judeţul Covasna este ferit, deocamdată, de pericolul lipsei de bani pentru încălzirea şcolilor pe timpul iernii Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat că încălzirea tuturor școlilor este asigurată cel puțin pentru perioada următoare, Inspectoratului nefiindu-i semnalate probleme în acest sens în vreo instituție de învățământ din județ. Prefectul Gyorgy Ervin a declarat de asemenea că din informațiile pe care le are județul nu are deocamdată astfel de probleme, dar a atras atenția asupra

Judeţul Covasna este ferit, deocamdată, de pericolul lipsei de bani pentru încălzirea şcolilor pe timpul iernii

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Covasna, Keresztely Irma, a declarat că încălzirea tuturor școlilor este asigurată cel puțin pentru perioada următoare, Inspectoratului nefiindu-i semnalate probleme în acest sens în vreo instituție de învățământ din județ.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat de asemenea că din informațiile pe care le are județul nu are deocamdată astfel de probleme, dar a atras atenția asupra faptului că există totuși primării nesigure din acest punct de vedere. Prefectul a atras totuși atenția că ar putea apărea probleme în acest sens pe timpul sezonului rece, ca urmare că nu toți primarii au fost la fel de conștiincioși în vederea achiziționării din timp a lemnelor necesare încălzirii sau pur și simplu pentru că se pot ivi cazuri în care primăriile să nu poată face față necesarului din cauza lipsei de bani. În acest sens, Gyorgy Ervin a dat exemplul Primăriei Chichiș, care în prezent are datorii de 900.000 de lei, confruntându-se cu o permanentă lipsă a banilor.

Viceprimarul comunei Chichiș, Silviu Tăraș, spune însă că autoritățile locale s-au pregătit deja de iarnă, atât prin asigurarea necesarului de lemne cât și prin recondiționarea sobelor din școli.

„Primăria Chichiș are de încălzit două grădinițe și două școli - cele din Chichiș și de la Băcel, dar cred că ne vom descurca, deoarece am cumpărat deja lemnele necesare. E adevărat că avem datorii, dar ne-am prioritizat cheltuielile, siguranța și confortul termic al elevilor și cadrelor didactice fiind foarte importante“, a explicat Silviu Tăraș.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.