ACTUALITATE 28 septembrie 2010

Școală, caut bani de renovare

de Ana Sidon | 83 vizualizări
Școala cu clasele I - VIII din Valea Mare așteaptă de ani buni fonduri pentru reabilitare Cu pereți înalți și geamuri prin care se pierde căldura, Școala cu clasele I - VIII din Valea Mare așteaptă de ani buni reabilitarea și modernizarea. De altfel primitoare, clădirea a fost cuprinsă încă de acum cinci ani în programul cu finanțare de la Banca Mondială PRIS, tranșa a doua, împreună cu școala din comuna Zăbala. Programul merge însă destul de greu și investiția nu a putut fi demarată nici până în prezent.

Școala cu clasele I - VIII din Valea Mare așteaptă de ani buni fonduri pentru reabilitare

Cu pereți înalți și geamuri prin care se pierde căldura, Școala cu clasele I - VIII din Valea Mare așteaptă de ani buni reabilitarea și modernizarea.

De altfel primitoare, clădirea a fost cuprinsă încă de acum cinci ani în programul cu finanțare de la Banca Mondială PRIS, tranșa a doua, împreună cu școala din comuna Zăbala. Programul merge însă destul de greu și investiția nu a putut fi demarată nici până în prezent. Mai mult, școala fiind cuprinsă în PRIS ea nu a putut fi implicată nici în alte proiecte de investiții.

Directoarea unității școlare, Rodica Vezeteu, a afirmat că școala ar avea nevoie de multe lucrări, de la schimbarea acoperișului, a șarpantei, până la ferestre și uși, de asemenea tavanul trebuie coborât pentru a nu se mai pierde căldura, pardoselile trebuie înlocuite, la fel și grupurile sanitare care în prezent sunt situate în curte.

„Sunt multe de schimbat, proiectul este foarte frumos, am primit toate avizele, dar întârzie banii. Am adus și mobilier pe care îl comandasem acum doi ani și l-am ținut în custodie la o firmă, dar acum l-am amplasat pe holul școlii, credeam că în doi ani se face lucrarea de reabilitare și modernizare”, a declarat directoarea școlii.

Potrivit acesteia, clădirea școlii nu a mai fost renovată de câteva zeci de ani, iar dulapurile din săli au 30 de ani. Deși s-a mai făcut câte ceva pentru a îmbunătăți condițiile și a înfrumuseța clădirea, imobilul are însă nevoie evidentă de investiții.

Aici învață peste 160 de copii, de la grădiniță până în clasa a VIII-a.

Lucrare blocată

O altă lucrare de la școală se referă la un corp nou de clădire, pentru Sală multifuncțională, săli de clasă și anexe.

Clădirea a fost construită și tencuită pe interior, dar fondurile de la Guvern au fost oprite și totul a rămas în aer.

În ceea ce privește proiectul PRIS, șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Keresztely Irma, a declarat că acesta este în fază de licitare pentru execuție și fondurile vor veni la un moment dat, fiind cu finanțare externă, dar ritmul este destul de lent.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.